Tuesday, December 30, 2008

MP3 UnTuK GuDdY


Assalamualaikum..

Hari ni ak stat kuliah untuk sem akhir di ukm..(InsyaAllah la akhir, kalo xde aral melintang..riso gak..huks)
hari ni gak ak x jadi dok peperiksaan gantian..huish..tensen2..N hari ni yg pastinya adik tunggal ak g amik kputusan PMR die..

Ak tensen tgk die b4 amik PMR dulu..study ntah mane, pg ptg siang mlm dok dpn DVD, godek PS2, ngadap tenet & belingkar ngan selimut die..tu la life die yg paling terancang penah ak saksikan..
B4 tdo jer, agk2 die senyap tuh, raba la telinga die..pasti tersumbat earfon MP4 ak.. ni ak jdik marah..kui3x..

ak bajet r ngan die, kalo dapat 6A or above ak blikan mp3..(xley r mp4, sme lak ngan ak..har3x..) kot2 la naik smgt die nak study..tp ak makin tensen..hari2 bilik die makin rancak cam disco..memekak ngan lagu2 yg ak x bape nak suka..(laida...laida...hok..lgu kgemaran die..kui6x)..so ak mls bleter da..mgkn dak2 laki memg cmtuh kot. ader virus malas yg blebihan..kah3x..(lebih kurg je ngan ak..mungkinkah genetik??..ngamuk ayh ak dgr..~lalala~)

N finally td die msg dapat 6A 2B.. Ak tkejut la gak kan..sbb dr gaya die study, agak mnyeramkan..hahaha..nway, Alhamdulillah.. tunggu la lori sampai anta mp3 ko ye guddy..:)(nme manja adik ak yg ak sorg je panggil..ehe)



Adik n ayah ak..(cam beregu nak umum rayer..kah3x)

Thursday, December 25, 2008

KaRmA

sekian lama kita bersama
ternyata kau juga sama saja
kau kira kupercaya semua
segala tipu daya oh percuma

kau buat sempurna awalnya
berakhir bencana

selamat tinggal sayang
bila umurku panjang
kelak ku kan datang tuk buktikan
saat kubalas dan kau jelang

jangan menangis sayang
kuingin kau rasakan
pahitnya terbuang sia-sia
memang kau pantas dapatkan

akhirnya usai sudah semua
kudapat tertawa bahagia

selalu tampak indah awalnya
berakhir bencana


Sape ley bace n nyanyi same2..:)

ViRus ZeL UtK AbAH

Assalamualaikum..

Post edisi krismas..ekeke

mmmm Virus zel utk abah..agak2 pnah dgr x tajuk nie??:) ni la tajuk cerpen yg dimuatkan dalam komsas tingkatan 5..(tu pon kalo x clap aku la..ngheee..:))

aku teringat cerpen ni coz sem lepas (time wat short sem) aku amik subjek pengantar persuratan melayu..ape kene mengena yer?? subjek ni diajar oleh penulis cerpen ni iaitu Dr. MAwar Shafie..bangga gak la aku..:)

Dr. Mawar pantang sgt kalo kami bercakap dgn die ato kwn2 dlm kelas dgn gune pengganti diri 'kitorang, diorang & bla2' dia lebih suke kami gune 'kami, anda, saudara'... hehehe..mulenye aku rasa sgt kekok tp bila dah dipraktikkan selalu aku rase polite la jugak bak kate omputih,,hehehe

dalam kelas dia, aku enjoy je blaja even aku blatar belakangkan science.. aku kene berlakon, bace byk cerpen, mengulas & membentang..sume berkaitan sastera.. aku lgsg x rase terbeban..malah aku rase sastera itu indah..chewah.. aku mule dtugaskan jdik plakon utama dalam adaptasi cerpen "saat penawarnya tiba".. then aku jdik presenter lak mewakili group aku..byk tol tugas aku..tp apepon aku bsyukur coz aku dapat A subjek ni..Alhamdulillah..:)

Tq. Dr.Mawar..Mmuah2

~


Group aku..(Awal, Lin, Ak, Wan & Ilmi)



Ak ngan Dr.Mawar (sebelah aku tuh) & member2 len..:)

Ak ingat nak gak upload video hasil lakonan ak tp lmbt sgt r..huhu..mlas tol nk tunggu..len kali la ye..:0

Wsalam

Wednesday, December 24, 2008

ReSuLt oh ReSulT

Assalamualaikum..

hari ni result sem 5 thn 3 ak pon da kuar.. xde la tetunggu2 cam sem2 lepas..
malah x tkezut pon bile tau sem ni la permulaan percambahan C+ dlm idupku sepanjang stdy kat ukm ni....uwaaaa..gelap gulita kurasekan idup ni..heheh

actually ak da tau result ak lastwik lg..ak tgk tros dr prof ak.. time tu memang tkejut r..tp bile pk2 balik, xde sbb ak nk tkejut pon sbb sem ni la ak memg terduga dgn byk perkara..time2 exm la ak diuji dgn mslah kecihatan n byk lg..mak ak kate alasan je tuh..lalala~ tp tulus dr ati ak ni, memg ak lgsg xde tumpuan menghadapi exm sem ni..ak memg salahkan diri ak hampir 100% coz x kuat n x mampu mengawal ape yg sepatutnyer dikawal oleh mata hatiku sndiri..(phm x?? nthla..)
selebihnya?? ak anggap ini sbgi ujian Allah n ak akui ak sememangnyer teruji..:(

Wsalam..

Thursday, December 18, 2008

JeRmAn & AkU

Assalamualaikum..

Cuti sem sebulan ni btol2 wat ak pening kpala. dgn final exm x abes lg 4paper, lab x sudah2, masalh cintanyer lg(chewah) n bla bla bla. Cume ak dah x pk sume yg menyakitkan jiwa raga..1 day, ak akan cite sume k.

hari ni ak x turun lab pon. hajat ati, nak study la kununnyer. hp ak off awl2. xnk gngguan la bajetnye..ekeke. tp ak tgk ramai lak try kol.
ak tny member asal kol bderet2?? katenye prof carik ak td.. huh, bpeluh ak kejap pk asal prof carik. ak riso nak kne duk exm je ptg ni. stdy da la x langsung..huhuhu.

ak pon kol la prof Rozali merangkap ayahanda sume plaja2 kimia UKM. ak wat suare sedih2 ckt sbb xnak exm ptg ni. hehe. tp rupenye die nak tny profil ak. Tujuannya????? tujuannye nila yg mngejutkan ak.. dari bpeluh riso td, trus rase cam peluh tu masuk balik..hahaha. prof letak name ak n seorang pelaja master len untuk saksikan nobel laureate kat Jerman.. mane ak x tkezutkan..tp mcm2 requirement nyer..bikin ak sakit kpala..(kalo tpilih la kan, bukan senang nak wakili Asia..so ak kne sedar drla bahawasanya peluang tu tipis.).insyAllah bulan 6 thn depan .bmakne time ak dah tamatkan pngajian kat UKM. pe pun alhamdulillah even setakat nameku dihantar ke pjabat dekan..:)

Wsalam.

Wednesday, December 17, 2008

KeTiKa kU BeRsUjUd

Alhamdulillah, Allah masih beri nikmat kesihatan dan kewarasan pd kite untuk menghdpi dunia yg sesungguhnya menuntut kesabaran yg tinggi..hari ni dah 3 coretan ak post. tu tandanyer ak xder keje..hahaha.

ketika ku bersujud??

time ni la akan ilang segala perit dihati..xde yg mampu beri ak ketenangan walo sepicing pun, melainkan dgn bertemu KEKASIH yg UTAMA. yg mencipta diri ini.. hampir 2 bulan yg lalu,ak diduga dgn mslh kesihatan yg teruk..ak demam campak, keracunan makanan dan finally dktr detect ak da mula ader gastrik. Subhanallah..lemah longlai kaki ni pk betapa lemahnya ak mghadapi ujianmu YaAllah. Ak diduga pula dgn kehilangn org yg ak syg..time ak dmam cmpk lak tuh..bukan die meninggal dunia..ehe..tp mninggalkan ak..dan selame sbulan lbih, hdupku dipenuhi dusta lg nista..pelbagai rahsia terbongkar.. dan ak?? ak terduduk dan hy tangisan menemani ak..nape ak selemah ini?? sedangkan ak masih punyai ibu bapa yg x lekang mnyayangiku..ape lg yg kurg? itula manusia.. ak gagal melawan godaan keremajaan..Ampunkan ak YaAllah..

lantas mesej dari ibuku menyentakku dr khayalan..

“Mak paham perasaan adik, tapi cubalah tabah dan kasih yg —— x sudi tu, bagila pada mak. akan mak balas macam air laut yang tak kering. Kasih ibu sepanjang hayat. nyawa pon mak boleh serahkan.”

berderaian air mataku bce mesej ibuku. nape ak jd seteruk ini?? hingga x mampu lg menilai kasih syg yg lebih tulus.. Lantas ku kutip sisa semangat yg ader utk bangun meredah samar zaman remajaku.. segalanya pantas berlaku. ak lalui bagaikan ak org yg tiada perasaan..kwn?? terlalu banyak yg mereka lakukan utkku..terlalu byk pertolongan mereka yg ak x sangka.. betapa ak juga kesal krn x memahami ksh syg mereka..terutama buatmu cda..:)

sume yg terlibat dalam kancah percintaanku ini merasakan mereka dipermainkan..(4 org secara rasmi, 1 pra rasmi n byk yg x rasmi) tp pernahkah dorg terpikir sape sebenarnya mangsa permainan cinta yg dorg cipta ni??? AKU!!!!! ak redha hadapi sume.. terlalu banyak hati yg perlu ak jaga dan akhrnya hati ak sendiri terdera..maruahku dipijak2 dan dilempar sejauh mungkin. dan ak tetap ak..setenang mungkin ak menahan segalanya yg terbongkar..kwn baik, kwn jauh, kwn lame sume terlibat.. kenapa ada dusta????

Sesungguhnya Allah itu Maha Besar, satu2 Allah singkap hikmahnya. ak bersyukur even ak lalui sume ni dgn penuh keciwa.. kini, dah hampr 2 bulan berlalu sume itu. ape jd pdku kini?? hari2 ak ketawakan dr sendiri mengenangkan betapa bodohnye ak menangisi ini sume dulu. sememangnya ak da dapat agk, pabila ak berjaya melalui sgalanya, pasti ak akn tgelak sendiri memikirkan setiap rase hati ini dulu..wlomcmanepon, ak yakin segala dugaan drNya telah mematangkan ak. n andai Allah mendatangkan sekali lg ujian serupa ini, ak yakin ak mampu melaluinya jauh lebih baik dr yg dulu.. Ak kini lgsg x pasti perasaanku..ape yg ak inginkan n ape yg ak harapkan.. ape yg pasti, ak hanya mengikut ape shj yg terbentang di depan mata.. krn ak dah cukup lelah mencipta takdir ku sendiri. kini ak biarkan Allah mengambil alih semula sesuatu yg sememangnya diluar kemampuanku..Ak yakin perancanganNya jauh lebih sempurna..

Wsalam..

SaLaM PeRkeNaLaN

Assalamualaikum..

mm nak gune aku? sy? nadia? kite? ato ape??

nila yang wat pening kpala.. tp disebabkan dgn pencipta kita yg agung pon, kite gune ak, maka ak pon pilihla ak untuk mjdi pengganti diri dalam blog ni. :)

xtau nak tulis pe wat pmulaan ni, cume moge lepas ni ramai ley ak kenal melalui blog ni n yg penting kite dapat share sesuatu yg mampu mematangkan kite. segalanye keranaNya..Aminn.