Tuesday, April 24, 2012

OnLinE ShOpPiNg~

salam to all..

dah lama tak update.

tengok2 page dah lain benar rupanya..

nak post & setting pun dah kekok..

tak apa.. bukan halangan untuk update.. selepas seminit mengexplore, dah ok. tangkas bukan? ;)

ok, aku gembira sebab....

sekarang aku dah berjaya.. berjaya bershopping di alam maya.. online shopping bak kata omputih. aku baru je menceburkan diri dalam bidang ini.. suami aku lagi pakar.. beliau tak online shopping barang malaysia, mahu barang2 obersea jer..isk3x. jeles dibuatnya.. aku baru terhegeh2 nak berjinak2.. kira ketinggalan zaman juga la..;-) 

aku tak shopping barang2 mahal pun setakat ni. sekadar tudung dan baju.. alhamdulillah semuanya selamat sampai..

dan paling best sekarang ni dah ada inner bawal.. apapun, tudung bawal memang the best lah mengalahkan segala atap genting, dan yang sewaktu dengannya. aku layan juga tudung2 atap genting (yg disahkan halal oleh suami je lah)  pashmina, shawl dan lain-lain. tp walaubagaimanapun, tudung bawal atau bawal printed adalah tudung paling sesuai.. lepas dah ada inner bawal, maka semua tudung jadi best sbb ada sentuhan bawal.. bukan keli ok.. hehe

................................

hampir bulan 5. penantian sememangnya menyiksakan. setiap hari ku panjatkan doa. moga Allah perkenankan. moga Allah memberi nasib yang baik..Moga Allah menjawab munajatku..

Izinkanlah yaAllah.. aku tak mahu ke mahkamah untuk perkara ini.. amin..;(



Monday, April 9, 2012

HuTaNg~

salam to all

minggu lepas..

baca status seseorang..

mengeluh nak keluar duit bayar ansuran kereta..

maka, aku pun stalk facebook beliau..

ok, beliau pakai vios baru..

setelah diteliti, beliau tukar kereta mungkin kerana ikut kawan yg dah mantop bekerja & dah beli honda bagai.. maka beliau pun tak mahu kalah.. beli vios. kereta malaysia tak main ok.

ni kes tak mahu ukur baju di badan sendiri lah ni...

beli kereta terburu-buru ikut kawan...then finally tiap-tiap bulan membebel & mengeluh nak carik duit lebih bayar kereta..

hilang nikmat hidup tau..~

tapi kes macam ni banyak je berlaku..orang beli, kita nak beli... orang ada, kita nak ada.. oowhh please.. dont!

membuat hutang berpuluh2 ribu/ beratus-ratus ribu ni kena fikir 212 kali..

aku nak beli kereta yg harga 50k je pun berfikir dengan suami, mak dan ayah lebih setengah tahun..

sebab apa?

aku dan suami kuat berjalan..

aku suka membeli dan bershopping..

maka, tak nak disebabkan bayar kereta, aku tak boleh berjalan, berbelanja, bershopping seperti biasa..

tak mahu kerana kereta, aku ikat perut, keluar duit pun susah apa lagi nak bersedekah dan berkongsi..

itulah maksud aku, hilang nikmat hidup..

biar segalanya sederhana mengikut kemampuan, janji apa yg kita suka (shopping, makan, pakai) tak tersekat dan tiada had..hehehe... *tapi jangan membazir ye kawan-kawan..;)

***sedang gigih berusaha menjaga makan dan menangani sifat boros. hiii

********************